Saturday, June 13, 2009

Perosak Vs Pembina..Ekonomi Kapitalis Vs Ekonomi Islam

Salam..
Sedikit info apa yg berlaku Dlm MLM pada masa ini...Ini berlaku dlm semua syarikat MLM tak terkecuali juga HPA yg berteraskan syariah...
Kepentingan diri sendiri dlm industri MLM,ramai yg ditemui lebih mementingkan diri sendiri dari kepentingan org lain.akibatnya ramai yg gagal berbanding yg berjaya di dalam industri MLM.Ramai juga yg hanya berlakon sebagai usahawan MLM yg berjaya,hakikatnya jauh sekali dari kejayaan.
Ini kerana mementingkan diri sendiri adalah dilarang sama sekali dalam Industri MLM.Bahagian kita ,kejayaan kita memang telah tersedia,dan tak perlu dirisaukan selagi kita mengutamakan kepentingan org lain..
Bantu tajaan-tajaan di dalam kumpulan anda menikmati kejayaan terlebih dahulu-kejayaan anda akan terjamin,datang secara natural dan berpanjangan.
sebaliknya,sekiranya hanya memikirkan kejayaan diri sendiri tanpa mempedulikan kejayaan mereka yg berada di dlm kumpulan anda pasti sekali anda akan hanya beroleh kegagalan dan berada di dalam dunia lakonan MLM.
Akhir sekali orang yang mementingkan diri sendiri tempatnya di pulau terpencil bukan didalam industri MLM.Jika ada undang2 yang menghalang mereka ini mesti dihalang dari menyertai Industri MLM selama-lamanya kerana mereka adalah sebahagian dari makhluk PEROSAK Industri MLM..
Umumnya perniagaan MLM adalah suatu sistem pemasaran yg lebih menekankan kpd 'PENGKADERAN' daripada penjualan produk.Ia lebih banyak menjual 'HARAPAN' dan menjanjikan kekayaan dan kebebasan kewangan.Jgn mengikut sistem kapitalis yg menindas.Ekonomi islam benteng penyelamat kpd ekonomi kapitalis..

Pengguna Dan Usahawan Islam HPA Harus Bijak jgn Sekadar DIKADERKAN oleh PENAJA YG MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI...

Usahawan Muda HPA PERAK MENJUAL KOPI RADIX DAN BERJAYA BELI LORI...Tahniah pada PJ EN MAHARUDIN B.NORDIN.

'PRODUK DAN USAHAWAN HALAL TANGGUNGJAWAB BERSAMA' WAKE UP MALAYSIAN...

0 comments: